Pro-Pozitiv: Početna

English

Početna
Istraživanja
On-line panel
PBI analitika
Biznis On-line
Testiranja
Kvalifikacije
Kontakt
« nazad

Istraživanja Pristup: On-line istraživanja

Brand Barometer

Za one koji su zainteresovani da u kontinuitetu prate tržišni položaj svojih i konkurentskih brendova preporučujemo Brand Barometar, istraživanje na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika na nedeljnom nivou, tako da je rezultate moguće pratiti samostalno on line, na totalu za period od kolko god nedelja i na nivou sub uzorka od 1000 ispitanika u svakoj nedelji, uz prikaz statistike pitanja u procentima i na nivou apsolutnih brojeva, uz sva demografska i ostala relevantna ukrštanja i filtriranje rezultata prema različitim preferencijama klijenata.

Brand Barometar istraživanja preporučujemo posebno u praćenju tržišnih pojava koje su podložne frekfentnijim fluktuacijama, npr.:

  • Da bi se ispratile promene u dinamici mesečne potrošnje nekog brenda jer ona može značajno varirati od meseca do meseca, čak i u toku jednog meseca, od primanja jedne do primanja sledeće plate
  • Da bi se ispratio uticaj kampanja (sopstvenih i konkurentskih) na dinamiku mesečne potrošnje

 

Na zahtev klijenata mogu se izuzimati ili dodavati neka pitanja, a standardni Brand Barometer uključuje sledećih 6 pitanja:

1 - Koliko vi lično često konzumirate... (anketar navodi kategoriju proizvoda)

  1. ne koristim
  2. par puta godišnje
  3. jednom mesečno
  4. dva do tri puta mesečno,
  5. jednom sedmično
  6. nekoliko puta sedmično
  7. skoro svaki dan
  8. svaki dan

2 - Koji sve brendovi... (anketar navodi kategoriju proizvoda) najpre dolaze u obzir konzumacije? (više odgovora)

3 - Koji brend... (anketar navodi kategoriju proizvoda) najčešće koristite? (jedan odgovor)

4 - Da li znate koji sve brendovi... (anketar navodi kategoriju proizvoda) u ovom trenutku imaju reklamu?

5 - Koja reklama za... (anketar navodi kategoriju proizvoda) u ovom trenutku najviše privlači da se proba ili konzumira proizvod koji reklamira? (prvi odgovor). A zatim, koja posle ove reklame takođe dosta privlači da se proba ili konzumira proizvod koji reklamira? (ostali navedeni)

6 - Koji brend... (anketar navodi kategoriju proizvoda) je najbolji? (jedan odgovor)

 

Proizvod od standardnih 6 pitanja je vlasništvo Pro Pozitiva i u paketima se prodaje svim klijentima koji su zainteresovani (koji kupovinom stiču pravo korišćenja), a svaka dopuna pitanja po zahtevu klijenata se naknadno ugovara i rezultati proistekli iz tih dopunskih pitanja su ekskluzivno vlasništvo klijenta.

 

Vrh strane ^