Pro-Pozitiv: Početna

English

Početna
Istraživanja
On-line panel
PBI analitika
Biznis On-line
Testiranja
Kvalifikacije
Kontakt
« nazad

Istraživanja Pristup: On-line istraživanja

CATI + Online

Telefonska istraživanja uz podršku on line pristupa sprovodimo u ad hoc, tracker i omnibus varijanti.

  1. Telefonsko Ad Hoc istraživanje
  2. Telefonsko Tracker istraživanje
  3. CATI Omnibus istraživanje

Telefonsko Ad Hoc istraživanje

Podesno je za proučavanja trenutne tržišne i društvene konstelacije, pa je korisno za detekciju pojava koje se ne menjaju brzo u vremenu.

Telefonsko Tracker istraživanje

Podesno je za kontinuirano praćenje dinamike tržišnih ili društvenih promena. Dobar primer Tracker istraživanja tržišne dinamike predstavlja naša ponuda istraživačkog paketa – Brand Barometer.

Prikaz rezultata na totalu i po demografskim podacma (pol, starost, obrazovanje, region, tip naselja i prihod) je uključen u ponudu, a dodatno se naplaćuju baterija vezana za medijski set pitanja (gledanost TV-a, slušanost radija, čitanost novena, praćenje interneta) i prošireni demografski set o broju dece u domaćinstvu, uz podatak o starosnim grupama dece.

Pored opštih prednosti naših online istraživanja, za naša Tracker istraživanja (kao i za Brand Barometer) važi i sledeće posebne prednosti:

  • Još povoljnija cena na bazi sindikalizovane prodaje
  • Praćenje promene u kupovini i potrošnji na nedeljnom nivou
  • Veličina uzorka (za 4 nedelje 4000 ispitanika) koja omogućava visoku pouzdanost zaključivanja čak i na nivou užih regiona i većih gradova, kao i specifičnih demografskih i ciljnih podgrupa (npr. roditelji, penzioneri, korisnici različitih usluga...).

CATI Omnibus istraživanje

CATI Omnibus istraživanje realizujemo na svakih 7 dana, na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika i omogućava klijentu da dobiju relevantne informacije o društvenim i tržišnim fenomenima i trendovima a da pri tom podeli troškove prikupljanja podataka sa ostalim klijentima koji sa svojim pitanjima učestvuju u anketi.

Sva pitanja koja se u Omnibus uključuju po zahtevu klijenata predmet su posebnog ugovaranja a prikupljeni podaci i rezultati proistekli iz tih podataka su ekskluzivno vlasništvo klijenta.

Pored opštih prednosti naših online istraživanja, za naša Omnibus istraživanja važe i sledeće posebne prednosti:

  • Još povoljnija cena na bazi sindikalizovane podele troškova organizacije istraživanja
  • Veći izbor datuma startovanja omnibusa – podaci se sakupljaju od svakog ponedeljka do nedelje

 

Vrh strane ^